Slow Sports

Sinds 2016 geef ik meerdere keren per week Slow Sports lessen in de mooie omgeving van Oosterbeek. Slow Sports is een combinatie van verschillende beweegvormen die buiten in de natuur beoefend worden. De basis van de les is wandelen (degene die dat willen, kunnen ook stukjes joggen). De oefeningen  die we onderweg doen, zijn gericht op het verbeteren van kracht, lenigheid, balans en conditie.

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen én plezier beleeft met sporten.  Géén moeten, maar je vrij voelen om op jouw niveau mee te doen. De oefeningen worden daarom op verschillende niveaus aangeboden, zodat de drempel om mee te kunnen doen héél erg laag is. Voor degene die wat meer kunnen en willen is er genoeg uitdaging omdat een oefening of inspanning altijd langer, moeilijker of intensiever kan.  De les wordt vaak afgesloten met een ontspanningsoefening en voor wie wil is er een kopje thee.

“Geen moeten, maar je vrij voelen om op jouw niveau mee te doen”

Ik vind het geweldig om het plezier dat ik beleef met sporten in de natuur over te brengen op mijn deelnemers. Mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier mee doet tijdens de Slow Sports lessen en ervaart dat sport en bewegen fijn is én vol gehouden kan worden!

Mijn Slow Sports lessen geef ik volgens een rooster in de bossen rondom Oosterbeek en Renkum. We wisselen regelmatig van locatie. De veranderende omgeving zorgt iedere keer weer voor nieuwe uitdagingen. Een Slow Sports les is nooit hetzelfde en blijft daardoor verrassen! Je bent altijd welkom voor een (gratis) proefles!

Slow Sports is een initiatief van Désirée Smits uit Rheden. Kijk voor meer informatie en andere Slow Sports locaties op https://www.slowsports.nl