Mijn basis van opleiding en ervaring vindt zijn oorsprong in de geestelijke gezondheidszorg. Als verpleegkundige werk ik al meer dan 25 jaar in de gezondheidszorg.
Op dit moment werk ik met veel plezier als POH GGZ in een huisartsenpraktijk en zie daar mensen met verschillende klachten op fysiek en geestelijk vlak. Ook hier is verandering van leefstijl vaak één van de oplossingen om klachten te verminderen.

De afgelopen jaren heb ik mijn interesse verplaatst naar een ander deel van de gezondheidszorg. Deze verandering van interesse is onder meer ontstaan in een periode in mijn leven waarin ik zelf geconfronteerd werd met ziekte en gezondheid. Plotseling was daar in 2011 de diagnose Borstkanker, met alle behandelingen die daarbij horen. Het duurt even voordat je daar zowel geestelijk als fysiek van hersteld bent. Ik heb zelf kunnen voelen hoe je vanuit een fase met weinig conditie en blessures stap voor stap kunt herstellen en je weer fit en energiek kunt voelen. Fysiek en geestelijk in balans en fit zijn voelt fijn, maar is iets waar je dagelijks aan moet blijven werken.

In 2014 heb ik de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid afgerond. Mijn eigen ervaringen en mijn beroepsmatige ervaringen met mensen in verandering, coachen en motiveren kan ik nu combineren met mijn kennis en vaardigheden als Leefstijlcoach.

Ik breng mensen graag in beweging, ik ben zelf graag in beweging, en ik geloof dat beweging in denken en doen je scherp, fris en gezond houdt.